Банер 1
Банер 2
Банер 3

Оферта № 1690

Букурещ - Синая - Бран - Замъка на граф Дракула

3 дни/2 нощи - 165 лв. ПОТВЪРДЕНА!екскурзия до Румъния / екскурзия до замъка на град Дракула/ екскурзия до Синая и Бран / евтина екскурзия до Румъния / изгодна оферта пътуване до Румъния / автобусна екскурзия до Букурещ / промо оферти екскурзии Румъния/

Маршрут: СОФИЯ - БУКУРЕЩ - СИНАЯ - БРАН - БРАШОВ - СОФИЯ

 

Дати на отпътуване: 22.09. - 24.09.17; 29.09. - 01.10.17; 20.10. - 22.10.17;

 

 • 1 Ден: София - Синая

Отпътуване в 06.00 часа от храм-паметник „Св. Александър Невски”. Пътуване  по маршрут София – Плевен – Русе, преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния. Потегляне към столицата на Румъния – Букурещ, транзитно преминаване през града в посока величествените Карпати и нейната „перла” – курорта Синая. Посещение на Синайския манастир, построен в периода 1690 – 1695 г. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

 • 2 Ден: Бран - Брашов

Закуска. Посещение на Двореца “Пелеш” - строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Екскурзия до Бран и Брашов, по желание. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането – град  Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта по желание посещение на местен ресторант, с вечеря по меню, състоящо се от традиционни ястия. Нощувка.

 • 3 Ден: Синая - Букурещ - София

Закуска. Отпътуване за Букурещ град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж). Панорамна обиколка на града, по желание. Разглеждат се: Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата, както и Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Възрастен в двойна /тройна стая

Възрастен в единична стая

165 лв.

205 лв.

 

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3 * в района на Синая
 • водач по време на цялото пътуването
 • медицинска застраховка с покритие 2000 евро на ЗК Уника за лица до 65 г.

 

Цената не включва:

 • входните такси на посещаваните обекти:

- Замъкът Пелеш - 60 RON, пенсионери - 25 RON, ученици – 12.50 RON

- Замъкът на Дракула - 35 RON, пенсионери 25 RON, ученици 20 RON

- Парламентът в Букурещ – 55 RON,младежи/18-26 год/  28 RON, до 18 години безплатен

с представяне на ученическа карта

 • екскурзия до Бран и Брашов – 15 евро (при минимум 25 туристи)
 • Панорамна обиколка на Букурещ – 10 евро (при минимум 25 туристи)
 • посещение на местен ресторант – 20 евро (при минимум 25 туристи)
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна 

застраховка Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Валута: 2 RON = 1 лв.

 

Доплащане:
• медицинска застраховка за лица над 65 г.:
- от 65 г. до 70 г. – 3 лв.
- от 70 г. до 75 г. – 4 лв.
- от 75 г. до 79 г. – 8 лв.
Лица над 79 г. не се застраховат!

 

ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата

 

Начин на плащане: депозит - 30% от пакетната цена; доплащане - 10 дни преди датата на тръгване (с изключени на ранните записвания. За тях условията са дадени под всяка таблица към съответния хотел)

 

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания.

 

Забележка:

Агенцията НЕ носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 

Туроператор “Агенция Глобус Турс” е застрахована по смисъла на чл. 97 ал. 1 от Закона за туризма в ЕАД "ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ" със застрахователна полица № 7500170000425.

Резервация